Ubiquiti

Vi holder på med et massivt prosjekt. Tidligere het dette prosjektet “Nikonett” fordi det handlet om å skaffe vår venn Nikolai bedre internett, men siden han har meldt seg ut av prosjektet, kan vi ikke kalle det Nikonett lenger. Det går stort sett under det navnet allikevel, men vi jobber med å finne et bedre navn på sikt.

Nikonett-prosjektet går ut på er å sørge for internett-tilkobling på plasser hvor det tradisjonelt ikke har vært særlig dekning av noe slag. De plassene som var de siste til å strøm, de siste til å få innlagt vann og nå, de siste til å få bra internett. Det fins en rekke trådløse oppsett allerede. ICE for eksempel, leverer internett over mobilnettet. Vi skal ikke gjøre noe for å tråkke disse selskapene på tærne og ta over noen av deres potensielle kunder, derimot skal vi sørge for tilnærmet fiber-hastighet en plass som ikke har mobildekning en gang. Slå den!

Første turen ut for å teste om dette i det hele tatt ville la seg gjøre, tok vi til Osterøy. Vi sjekket signal over fjorden til der familien har hytte.