Lærer meg å tegne

Day[9] har et opplegg som han kjører 2-3 ganger i året, som heter DK-30. Det står for “Day Knights 30 day projects”. Jeg har forsøkt å være med en gang tidligere, men jeg falt litt av. Verden og livet skjedde. Denne gangen tenkte jeg å forsøke igjen. Det var Corona special, med en ekstra DK-3o fordi alle sitter hjemme uansett. Jeg har tidligere notert ned ting jeg kunne tenkt meg å gjøre som DK-30 prosjekt, og tegning er en av tingene jeg har skrevet ned. Jeg meldte meg på, som bare betyr at jeg fylte ut et skjema, og satte i gang. Man deler DK-30 opp i 4 deler, en for hver uke. Er du rask i hoderegning, så ser du sikkert at det da blir to dager til overs, de to dagene plasserer de fleste helt på slutten til å avslutte prosjektet og fylle inn alt på nettsiden, men det er helt lov å putte de dagene inn i hvilken som helst av ukene. Der man bare trenger en ekstra dag eller to for å bli ferdig med målet for uken for eksempel.

Uke 1 skulle jeg bare tegne. Ikke se noen videoer eller ta noe kurs, bare tegne. Det tok to dager før jeg ble lei av å bare tegne uten å kunne det. Så jeg begynte å se noen videoer på YouTube. Etter et par dager til, skjønte jeg hvor ekstremt lite jeg kunne om temaet og hvor mye teori og teknikk som går inn i basiskunnskapene rundt det å tegne. Jeg kommer nok ikke til å bli noen Michelangelo med det første. Jeg tegnet streker og sirkler og ansikt og noen dyr. Alt etter videoer jeg så. Poenget var jo at jeg skulle klare å tegne helt selv, men man må gå før man kan løpe.

Jeg kom egentlig ikke forbi stadiet å se videoer og kurs på nett og tegne etter dem hele de 30 dagene, men jeg er allikevel fornøyd med egen innsats. Jeg satte av tid hver eneste dag til å tegne, og lærte masse! Her er framgangen min fra start til slutt. En måned in the making.

Uke 1:

Uke 2:

Uke 3:

Uke 4: