Advent

Vi pyntet med et par ting i første halvdel av desember. Julegavene var vi tidlig ferdig med, men det var vel nesten det eneste vi var ute i god tid med og. Her er de tingene vi hadde fått opp før “siste liten”:

Syns alle disse tre pyntetingene ble veldig fine. Kommer nok til å ha de oppe til neste år og 🙂

I midten av desember var det jo også luciadagen, den måtte feires. Vi bakte lussekatter med ordentlig safran i.

Bakemestrene koste seg og rullet til den store gullmedalje. De ble veldig fine! Det ser ut til at vi glemte å ta bilder av det ferdige resultatet, men det vises litt på bildene hvordan de ble.

Vi laget julekort som vi sendte til kjente og kjære. Fine familien min <3

Jeg måtte skolde mandlene og blande dem med eggehvite, sitron og melis til vår hjemmelagde marsipan, så mamma kunne lage grisen til mandelen i grøten. Den kommer det bilde av litt lenger nede.

Midt i alt styret tok Espen og jeg oss en lunch på den nye sushirestauranten på Horisont, bare fordi. Godt å koble av litt og tenke på helt andre ting enn jul. Veldig god mat hadde de og. Systemet var slik at du plukker det du har lyst på av samlebåndet mellom bordene. Når du er ferdigspist summerer kelneren opp antall tallerkener i de ulike fargene og etter det vet de hva du skal betale. Drikke og dessert kom også rundt på samlebånd. Festlig måte å gjøre det på. Jeg har bare opplevd denne serveringsmetoden en gang før, og det var i Ungarn i fjor sommer.

Even hadde juleverksted på skolen. De trengte foreldre til å bli med og hjelpe til. Jeg meldte meg selvfølgelig frivillig til det. Jeg ble satt til å hjelpe ungene og lage pepperkaker. Det passet meg utmerket.

Siden jeg har fått Disney juleservise av min mor i år akter jeg å bruke det. Det er det fineste serveringssettet jeg noen gang har sett. Det ble veldig fint da vi testet oppdekningen til jul. Lykke finner jeg i å få spise fra en tallerken med Timmy Gresshoppe og et stearinlys på. <3

Må gjøre litt saklige ting innimellom også. Siden jeg kanskje skal på intervju hvor det er noen som tror at jeg kan javascript (uten at jeg noensinne har sagt at jeg kan det), må jeg nesten lære meg det. Her er mitt første lille forsøk på .js

Elten holdte julebord på Fløien 19. desember. Det var god stemning og god mat. Det som er fint med Fløien i advent er at de tenner enorme lys hver søndag som skinner utover hele Bergen og vises lang vei.

Even og jeg hentet mamma på flyplassen søndag 21. desember. Så vi hadde den store bakedagen mandag 22. desember.

Bakemestrene Molvik og Molvik slår til igjen. De baker colakaker og “godknopper” (også kalt makroner) med en del hjelp fra de voksne tilstede. Mamma laget gris til mandelen i grøten som bestilt, jeg syns den ble veldig fin. Resten av marsipanen gikk til kuler i ulike “knasje” farger.

Jeg hadde ikke så lyst å ha en stjerne i toppen av juletreet, og ei heller en engel. Det jeg hadde aller mest lyst til å ha der var en companion cube fra Portal. Så da laget jeg en. Brukte den mest kvadratiske pappesken jeg fant og malte den helt hvit. Deretter tegnet jeg på mønsteret og fargela med svart og rød sprittusj. Her er resultatet. Egentlig ble dette nesten finere enn det ferdige resultatet.

Masse bilder av juletreet vårt. Dessverre er alle med lyset på i stuen. Companion cuben i toppen av treet er etter jeg malte over hele med hvitmaling igjen, siden den ikke er svart og rød, men grå og rosa.

Vår første julefrokost med Disneyservise. Dessverre uten Espen, siden han måtte jobbe. Han ble med på den vi hadde på julaften. Veldig god mat og kakao og kjempestemning. Jeg ser allerede fram til neste års runde 😉

Mamma hadde så lyst å se pepperkakebyen når hun først var i Bergen i rette tiden, så vi dro dit alle sammen en tur for å se.

Etter pepperkakebyen måtte vi innom Starbucks og drikke litt kaffe og kakao, som nå har blitt en tradisjon for oss.

På selveste julaften kom det pakke i posten fra pappa. Der lå det forklær til alle guttene mine. De ble veldig kjekke og baket pepperkaker i sine nye forklær.

Ellers pynt i huset, pepperkakeplattformen vår, en pus i en hylle og sukkerspinnmaskinen guttene fikk i julegave.

Tusen takk til hele min familie for at julen ble så vellykket som den ble. Kjempekoselig <3 Glad i dere alle <3