Minion 6 år

First things first, la oss teste om det er mulig å lage kake i ulike farger. Laget rosa og turkis kake som førsteutkast. Den ble mektig, men god. Og viktigst av alt, den ble rosa og turkis. Så måtte jeg teste hvor mye farge som skulle til for de ulike tingene som skulle lages. Testing testing 1-2-3

Designe kake er ikke bare bare

wpid-20150109_102408.jpg

Så kom den store kakebakedagen. Jeg brukte nesten hele dagen på bena på kjøkkenet for å lage denne kaken. Lage røren. Dele opp i 6 skåler. Farge alle delene i ulike farger etter regnbuen. Steke ett og ett lag. La alle lagene kjøles ned. Skjære av kantene på alle lagene. Lage smørkrem. Smøre kremen mellom hvert lag. Stable alle lagene oppå hverandre. Rulle ut store mengder gul fondant til å dekke kaken med. Lage innfatning i svart fondant. Strø melis på deler av innfatningen for at den skulle bli grå. Lage munn i svart fondant med melis-tenner og rød-melis-tunge. Lage øyet av melis, melkeplett, svart fondant og litt mer melis. For en jobb! Men for en kake det ble til slutt!

Ungene kom i tur og orden, ringeklokken tok nesten fyr. De lekte og rev ned huset for seg selv en stund først, så serverte vi pizza. Når alle var ferdige med middagen tente vi 6 lys på kaken og serverte den. Da vi skjærte ut det første stykket til Max-André etter han blåste ut lysene og alle ungene sa WOOOOOW! i kor, var hele jobben med å lage den verdt det. Den ble knall. Fargene ble knall. Fondant smaker ikke godt, en blanding av tyggis og bildekk, men kaken ble velidg god. Fornøyd. Og viktigst av alt; Max-André hadde en fin dag. Han fikk mange fine gaver og var kjempeglad for at så mange barn ville komme i bursdagen hans.

Barneselskapet var på lørdagen (dagen før selve bursdagen hans), så på søndagen var det familieselskap. Farmor og farfar, oldemor Else og oldemor Gurid og til og med Elena Mari med lille Frida kom innom en tur. Vi spiste resten av minionkaken og sjokoladekake. Sjokoladekaken hadde vi satt fyrverkeri på toppen av. Skummelt, men veldig fint. Enda en haug med gaver til Max-André og masse kos.

Gratulerer med dagen lille minion 😀 <3

Bilder av bursdagsbarnet:

 

Oppskrifter for de som ønsker å prøve seg:

Enkel kake
(som kan brukes til regnbuekake)

Sett ovnen på 175 °C

2 ¼ cups mel (288 gram)
3 ts bakepulver
1 ⅓ cups sukker (268 gram)
½ ts salt
1 ts vanilje (enten -sukker eller -essens)
½ cup smør (113 gram) romtemperert, men ikke smeltet
1 cup melk (2,4 dl)
2 egg

Bland alt det tørre. Ha i litt og litt smør. Hell melken sakte i. Miks på rolig hastighet.
Hvis du bruker en kjøkkenmaskin, husk å stoppe opp innimellom for å skrape veggene og bunnen av bollen.
Miks rolig igjen etter å ha skrapt. Ha i ett og ett egg. Skrap vegger og bunnen av bollen. Miks på medium hastighet til røren ser god og litt fluffy ut.

Hvis du ønsker å lage kake av dette, uten å “fargelegge” den, fordeler du røren likt i to 22cm runde former og steker i 30-35 minutter (evt. steke i to runder, hvis du bare har en form som er 22 cm). Ha smørkrem rundt kanten på den nederste, slik at du lager “bassengkanter” til sjokoladefyllet. Ha sjokoladefyll i “bassenget”. Legg på det andre laget og smør smørkrem rundt hele. Sjokoladefylloppskriften finner du nederst.

Regnbuekake

Fordel røren likt i 6 skåler. Det er viktig å få med alt av røre, siden det er akkurat nok.

Tips; Bruk en skje til hver skål, så du slipper å vaske den mellom hver gang.

(Hvis du bruker konditorfarge kjøpt i norske matbutikker, må du bruke en god del farge i hver og du ender allikevel opp med ganske blasse, lyse farger.) Tips; Bruk enten amerikanske farger eller de du får kjøpt på jernia/kitchen/etc.

Begynn med den fargen du vil ha nederst, i mitt tilfelle lilla. Rør godt inn, så fargen blir jevn. Smør formen godt, enten med litt margarin eller formfett.

Tips; Legg et ark med bakepapir langs bunnen, skjært ut til rett størrelse, ha formfett både over og under. Da er du sikker på at kaken slipper formen og ikke får rare hull og kanter.

Ha røren i formen og bruk en skje til å fordele røren jevnt utover i formen. Det er, som sagt, ikke mye røre til overs, så du vil helst slippe å skjære vekk så mye. Derfor er det viktig at kaken blir så vannrett som mulig. Sett i ovnen og stek i 20-25 minutter. Du kjenner din ovn best, på min holdt det med 20 minutter.

Når kaken kommer ut av ovnen, må den kjøles ned. La den gjerne stå i formen i opp til 10 minutter før den tas ut og legges på en rist for å kjøles ytterligere ned. Mens den første kjøles ned på rist, gjentar du prosessen med å legge et bakeark nederst i formen og sprayer med formfett, hvis du gjorde det. Ha i røre nummer 2, i mitt tilfelle blå. Bruk en skje til å fordele røren mest mulig jevnt utover i formen, stek i 20 minutter.

Når du har gjort dette for alle lagene og de er nedkjølte, er det på tide å stable.

Smørkrem

½ cup smør (113 gram)
3 cups melis (384 gram)
2 ts vanilje (her brukte jeg -essens, men man kan også bruke -sukker. Bare pass på mengden væske i forhold til melisen)
4 ss melk

Pisk smøret til det blir noenlunde jevnt. Ha i mesteparten av melisen (⅔ holder). Miks. Ha i vaniljen og 2 ss melk, sakte. Husk å skrap sidene og bunnen av bollen med en slikkepott, så ingenting henger igjen. Ha i resten av melisen og de to siste spiseskjeene med melk. Miks på høyere tempo til det ser fluffy ut.

Det kan hende kantene på kakedelene ble litt sprø, da kan det lønne seg å skjære de vekk. Hvis kakedelene ikke er helt rette på toppen, skjærer du vekk “haugene” der og. Smør krem utover den lilla delen og legg den blå oppå. Små ujevnheter kan også fikses med smørkrem her. Ha krem på den blå delen og legg den grønne oppå der igjen. Fortsett til du har alle fargene stablet. Hvis du er ute etter regnbuen, som meg, er det Rød – Orange – Gul – Grønn – Blå – Lilla. Smør krem på hele utsiden av kaken, dette er limet til fondanten, hvis du skal bruke det. Hvis du bare skal ha smørkrem rundt, smør et litt tykkere lag, så ingne av fargene vises gjennom.

Sjokoladefyll

1 ss smør
⅔ cup fløte1 ¼ cups sjokoladebiter

Varm fløten, enten i mikro eller kasserolle til rett før den koker. Ha i sjokoladebitene. Vent 10 sekunder. Ha i smøret. Vent rundt 1 minutt. Når alt begynner å smelte litt av seg selv, rør rundt med en skje. Rør til fyllet er jevnt. Det renner mens det er varmt, så det må stå i kjøleskapet i ca 30 minutter før det er klart til å brukes som fyll.