Molvikmarsjen

Vi har vært med på Molvikmarsjen. Denne arrangeres hvert år ute på Molvik og det handler bare om å få bygda ut av sofaen og opp i fjellet. Man velger selv om man vil ta den “korte” varianten eller kjøre løpet helt ut. Rebusen som må løses slutter ved enden av den korte løypen, så alle skal ha like forutsetninger for å kunne være med gamle som unge. Hele turen er 4,4 km oppover. Det er mye “slakt” terreng og store muligheter for å jogge mesteparten av turen. Minstemann og jeg løp foran resten av familien og stoppet opp for å tøye ut for hver rebuspost. Innen vi var kommet til enden av rebusen, var i alle fall jeg så gåen at det ikke lenger var mulig å jogge. I tillegg var det der de virkelige bakkene begynte. Lille spretterten løp selvfølgelig videre og opp til “hytten”, men jeg begynte å sakke farten og henge litt etter.

Siden jeg prøver å komme meg i bedre form, har jeg lest en artikkel om å bli flinkere på de tunge bakkene. Her stod det blant annet:

Start forsiktig
Når du løper din første bakkeøkt: Jogg først ti minutter for å varme opp, og deretter gå i to minutter. Velg en bakke med passe stigning og løp rolig opp, men bare i fem sekunder. Gå deretter ned til start og løp opp igjen, denne gangen i syv sekunder. Gå ned, løp opp i ti sekunder og gå ned til start igjen. Hvis du føler du klarer mer så kan du repetere denne sekvensen. Når du er ferdig løper du rolig i 15 minutter som avslutning på treningsøkten.