Coronakroppen 2020 – uke 1

Nå har jeg kommet ganske godt i gang med mat- og aktivitetsrutiner siden desember i fjor. Jeg jobber for å komme meg fremover, men ikke for fort. Jeg har hatt en stor tendens til å kjøre hardt på når jeg finner litt motivasjon og deretter gi opp. Så nå handler det om å gjøre små endringer som er mulig å opprettholde i hverdagen.  — Så kom Corona.

Jeg innser at Coronakroppen 2020 kan tolkes på flere måter. Det mange sikkert tenker først, er enten at man blir smittet, ikke får i seg nok mat og dermed blir mindre, eller at man må sitte hjemme hele dagen, spiser usunt og dermed blir større. Dette er ingen av de to. Dette er rett og slett en konsekvens av at jeg ble 50% permittert, som mange andre også ble på min arbeidsplass. Sånt skjer. Jeg la inn et ønske om å få jobbe to fulle dager og hjemmekontor resterende timer fordelt på de tre andre dagene. Siden de 50% jeg skal jobbe delvis går på kundeservice, var ikke det praktisk å tilrettelegge for, som jeg skjønner veldig godt. Det er en stor kabal som skal legges for å få ting til å gå opp med færre ansatte. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle jobbe 08-12 hver dag og dette på kontoret. Vi skal se an etter hvert om jeg kan ha noen dager hjemmekontor, som jeg håper at vi kommer fram til at går bra. Det var ikke det mest praktiske for vår økonomi, for til vanlig sitter jeg på med Espen til og fra jobb, og når jeg nå har halve dager vil jeg måtte kjøre selv, og ende opp med dobbelt så mye i bompenger, drivstoff, etc.

I en protest mot dette, jobber jeg 08-12 og går hjem. Over fjellet. 10 km. Det går greit fra jobben min og bort til fjellet. Opp bakkene er det som tar lengst tid. Ned på andre siden er bare vondt. Vondt i kneet, vondt i muskulatur i bena, vondt i viljen. Jeg innser jo at jeg ikke har en kropp som er laget for dette – ennå. Etter første tur over, klarte jeg så vidt å komme meg opp trappen hjemme. Morgenen etter vurderte jeg å kjøre til jobb. Jeg så for meg at jeg kom til å komme meg halvveis opp i bakken og at jeg kom til å måtte snu der og finne en buss å ta hjem. Og da er jo poenget med social distancing litt vekke. Etter andre tur gikk det overraskende mye bedre. Siden Even må være hjemme fra skolen har jeg sagt at han må gå samtidig som meg og møte meg på toppen. Utrolig nok har han gjennomført begge dagene han også. Han har vært motiverende og i godt humør. Veldig grei å ha med på tur.

Målet mitt første dagen (torsdag) var å komme hjem og bli ferdig i dusjen før jeg til vanlig er ferdig på jobb, altså 16. Jeg gikk ca 12:20. Det klarte jeg. Målet dag to (fredagen) var å bruke kortere tid enn dagen før. Jeg brukte 2:33:21 på torsdagen og 2:17:53 på fredagen. Framgang. Nådde målene begge dagene. Veldig fornøyd med det. Det jeg er litt mindre fornøyd med er at jeg har gått opp i vekt denne perioden. Jeg har ikke spist noe mer enn normalt, men gikk allikevel opp i vekt. Jeg har en sånn litt fancy vekt som i teorien skal sjekke muskelmasse og fettmasse og vann og alt mulig, og hvis den er så nøyaktig og flink som den påstår, så har jeg gått ned i fettmasse og opp i muskelmasse. Hvis det stemmer, så skal jeg ikke klage så voldsomt, men det er uansett kjedelig å ikke se vekten gå nedover, når det er det tallet man forholder seg mest til. Jeg har laget meg noen grafer som går på alle tingene, vekt, muskler, fett, vann, BMI, så får vi se hvordan dette går på sikt. Vi hadde en vanlig badevekt før dette, men den var veldig varierende i hva den viste og ganske ustabil. Derfor kjøpte vi en fancy vekt. Som umiddelbart mente jeg var 2-3 kg tyngre enn den gamle badevekten mente. Jeg har lyst å fortsette med den gamle badevekten. Vi har en avtale, Espen og jeg, om at jeg får sushi når jeg når det første delmålet mitt. Det målet ble 2-3 kg lengre unna. Huff.

Ved delmål to får jeg en helgetur ut av landet. Det ble bestemt lenge før Corona ble en så stor greie som det er nå. Håper det blir mulig å gjennomføre innen jeg når mitt neste delmål, som da er 13 kg unna.

Uansett, Coronakroppen 2020 her kommer jeg.

Bilder fra de to første turene mine.

Torsdag

Fredag