Coronakroppen 2020 – uke 3

Fint vær på mandagsturen, men sterk motvind. Var litt bekymret for at snøen som falt på søndagen og natt til mandag skulle gjøre det veldig tamt å gå hjem, men det meste hadde smeltet før jeg gikk. Det var bare litt is på toppen, der det er skygge mesteparten av dagen.

Hva skjer når det blir fint vær i Bergen? Jo, alle går ut. Hva i alle dager? Jeg innser at jeg ikke kan si så mye, når jeg går hjem over fjellet selv, men skulle allikevel ønske at ikke folk gikk ut på tur på fjellet bare fordi været er bra en dag. Og, hvis man går i fjellet, hold avstand! Ikke gå så nærme folk at man kan dulte borti dem på veien. Da er man for nærme. Rart at folk ikke skjønner dette, selv etter vi har gjort så drastiske tiltak som å stenge skoler og permittere store deler av landet. Selv 14-åringen min går til siden på veien når det kommer noen mot oss. Han har skjønt det. Hvorfor har ikke de voksne som går på tur for å gå på tur?

Tenker tilbake på de første turene hvor jeg knapt kom meg opp trappen hjemme og brukte en time bare på å kle av meg, komme meg i dusjen og kle på meg igjen. Så store endringer på så kort tid. Tenk på det. Jeg gikk hjem over fjellet, som jeg har gjort disse dagene jeg har jobbet på kontoret, kom hjem, gikk på kjøkkenet og satte på en oppvaskmaskin før jeg så gikk helt opp og tok en dusj. Hva i alle dager er det som skjer med meg? Holder jeg på å bli sprek eller noe? Jeg spurte Even om han trodde vi kom til å bli tur-mennesker av dette. Han mente at det kom vi IKKE til å bli. Han likte ikke å gå på tur en gang. Jeg påpekte at vi var på tur. Da ble han stille. Even har faktisk gått hver eneste dag jeg har gått. Og de andre hverdagene har han vært på joggetur (3 km.) og gjort gym-leksene sine. Jeg er helt imponert over han. Over oss begge egentlig. Vi er flinke!

Ehm… Ups… Gikk ikke hjem på onsdag. Kjørte til jobb, kjørte hjem. Følte at kroppen trengte å ikke gå over fjellet. Da jeg satt på jobb og klokken nærmet seg 12, følte jeg at jeg var helt klar for å gå, og at kroppen kjentes klar til å slites ut igjen. Så det hadde sikkert gått fint om jeg hadde pushet meg selv til å gå. Men jeg har også sagt at jeg ikke skal pushe meg selv unødvendig mye. Jeg skal ta alt i et rolig tempo og nå målet på en mer “riktig” og forhåpentligvis langvarig måte. Så det går bra.

Målet for denne uken var å gå over fjellet tre ganger og å bruke under 2,5 time hver gang. Det ble bare to ganger, og ikke over fjellet som tidligere. Mandag ble eneste dagen over fra ene siden til andre siden av fjellet. Neste tur ble så sent som på søndag. Bare for å ha to turer i det minste denne uken. Vi skulle gå opp asfalten (der eldstemann har gått opp og vi har gått ned de andre dagene), men jeg er ikke så fan av å gå på asfalt. Så kom Espen på at det er jo mulig å gå bort til barnehagen og opp en fjellvei / sti. Så det gjorde vi. Jeg innså hvor dårlig form jeg faktisk er i, når alle de andre bare kan rusle opp mens jeg må ta pauser og pauser hele veien opp. Jeg tror ikke jeg var i det beste humøret på turen opp, fordi jeg var i en ond spiral av tanker. Jeg burde gå opp der hver dag egentlig. På tide å komme i form. Men som jeg skrev litt lenger opp her, så må jeg ta det litt rolig, sånn at jeg holder det. Begynner jeg hver dag, så holder jeg på kanskje en uke, også dropper jeg en dag, og da føler jeg at jeg har tapt hele “hver dag”-greien også gir jeg opp. Kjenner meg selv. Ungene og Espen var flinke da. Ingen andre enn meg som var i dårlig humør. Alle bare gikk opp og gikk ned igjen, uten så mye som en klage. Ungene fikk hver sin muffin på toppen som en liten kaloribombe etter trening. De var ganske fornøyde. Det blir denne turen vi tar neste uke og, når vi først går. Får se hvor mange turer det blir. Tror kanskje jeg skal sette meg mål om én tur. Klarer jeg én tur, så har jeg i alle fall gjort noe. Det er bedre enn ingenting, og nå kommer Errors-uken også, med streams og ting.

Vi har satt opp alle Premiene jeg får for hvert delmål jeg når. Det kan hende de endrer seg litt etterhvert. De har allerede endret seg litt.
Delmål 1: Ny lette tursko (Denne var tidligere sushi, kan godt hende den går tilbake til det, vi får se.)
Delmål 2: Weekend tur til New York
Delmål 3: Oculus Quest
Delmål 4: Frisørtime med klipp og farge
Delmål 5: Shopping

Mandag:

Søndag: