Ridderens hjemmelagde pannekaker

Denne uken var guttene vel forberedt og allerede på mandag hadde de matvalget klart. Pannekaker! Det var bare den ene ridderen som var klar for pannekakelaging da vi kom hjem fra fotballtrening/avslutning, så han fikk hele ansvaret. I dag skrev jeg oppskrift som skulle følges, så vi fikk testet at det også gikk fint. Even leste en og en ting og fant fram alle ingrediensene først.

Da boller og visper og melk og egg stod klart leste han fra toppen igjen og begynte med eggene. Ikke en eneste skallbit kom med, stoltheten lyste fra gutten.

 

Rørte sammen alle ingrediensene og målte opp i spiseskjeer og teskjeer og på kjøkkenvekt, som han lærte at ikke er det samme som den vekten som står på badet. Han lærte også at et annet ord for de store skjeene vi bruker til supper og grøt er “ause” eller øse heter det vel kanskje på bokmål. Da det kom til stekingen, stekte han de første tre, så ble han litt lei av tålmodighetstesten. Han kom innom kjøkkenet i blant for å snu en og annen pannekake, men det var mye mer spennende å sitte på stuen med de nye pokemonkortene guttene fikk fra farmor.