Los Angeles 2.0

03.07.15 Fredag
Vi har tatt ferie! Ingen mer jobb før avreise. Nå gjenstår å dobbeltsjekke at alle papirer er i orden (for tredje og kanskje siste gang), vaske klær som skal være med, pakke, lage handleliste og glede seg enda mer 😀

04.07.15 Lørdag
Husrydding og -vasking. Siden en kompis av oss skal komme og mate pusene mens vi er vekke er det enda viktigere at huset ser greit ut. I dag blir det alt fra klesvask og oppvask til bad og soverom. All in the name of leaving – for LA – did I mention? Vi trenger ikke ta før-bilder, som det ser ut nå, men etterpå kan vi ta noen bilder. Vi har tross alt et ganske fint hus!

05.07.15 Søndag
The cleaning continues. Vi innførte en regel som sier at vi en gang i timen må sette oss ut på verandaen og se på solen. Jeg liker denne nye regelen.

08.07.15 Onsdag
Ringer ungene en siste gang før vi forlater landet.

2015-07-08 10.47.57

Vi sitter på det første flyet. Fra Flesland til Heathrow. Det som ikke er pakket nå blir ikke med. Vi har vært on schedule i hele dag. Kjørte ut til Alex, kjørte opp til Flesland, Alex stakk av med bilen. Greit å ha bilsitter (les: skyss til og fra flyplassen). Anyways; tre seter for oss selv på flyet. Det er luksus det 🙂 Dette døgnet blir til sammen 33 timer langt.
Fly nummer 2. London til Phoenix. Vi fikk byttet sete med en dame, så vi sitter sammen. Vi så Avengers. Fikk vin og øl. Fylt ut “declaration of independence” som vi kaller den. Det er like gøy hver gang. Jeg klarte å kutte fingeren på papiret rundt vinflasken min. Spurte om jeg kunne få et plaster. Ja, det skulle jeg få, men da måtte de fylle ut et liability-skjema først, om når “Skaden” (med stor s) skjedde og hvordan og om noe på flyet er til fare for passasjerene. Type “ikke saksøk oss”. Det sitter et par et stykke foran oss, som reiser med sine to barn, et på 2,5 og et ganske nyfødt. Eller – ‘sitter’ er å overdrive. Det står et par et stykke foran oss. De har stått helt siden setebeltelampen ble skrudd av. Foreløpig fire timer. De vandrer rundt og bærer på barna på skift. Han som sitter ved siden av meg har drukket minst fem flasker sprit og to flasker vin så langt. Han sover innimellom.
Flyet fra London til Phoenix var forsinket og de i “re-check”-skranken visste ikke at flyet fra Phoenix til LA også var forsinket, så vi måtte bookes inn på et nytt fly. Det gikk forsåvidt greit, bedre enn forventet. Flyet vi endte på var også forsinket. Nå har vi vært våkne i litt for mange timer.

09.07.2015 Torsdag
Sov ikke lenge. Trøtt ennå. Vi har ruslet kanskje 20 kvartal (som er litt lenger i USA enn i Norge). Litt sliten i bena. Vi er fortsatt over 20 kvartal unna stranden. Kanskje vi bare skal ta buss.

IHOP! Strawberry banana pancake 😀

Ruslet videre ned mot stranden. Gikk innom en brettspill-butikk a.la Outland. Hyggelig dame som jobbet der. Pratet masse om filminnspilling i LA og alskens brettspill og rpg.

Fant en døgnåpen CVS med isbiter, coolers og A&W rootbeer til roadtrip’en vår til Las Vegas på mandag. Så det blir bra. Et par kvartal etter CVS fant vi ut at det ikke hadde noen hensikt å ødelegge bena på dag 1, så det ble buss resten av veien ned til stranden. Sammen med oss på bussen satt det en gutt som tydeligvis likte å prate med fremmede. Han samlet på masker fra filmer og spill. Nede på 3rd street fant vi converse-butikken. En dag skal jeg designe sko der og kjøpe meg. Må bare finne det rette motivet. Det kan ikke være noe som er copy righted. Til lunch/middag spiste jeg sushi og Espen spiste burger og chili cheese fries. Fordelen med food court. Jeg har Donald-plaster på fingeren. Vi var innom Disney-butikken.

Ruslet ned til Santa Monica Pier. Paradis på jord! Store bølger i dag. Tok bussen opp til CVS igjen for å kjøpe mer drikke til å ha på motellet. Buss resten av veien tilbake til motellet også.

10.07.2015 Fredag
I dag skal vi hente det nye kameraet til Espen. Det er ved LAX. Vi prøver å finne ut hva vi skal gjøre resten av dagen. Vi trenger et bedre kart en “jeg tror det ligger i nærheten av…”
Vi tok drosje bort til Samy’s hovedkontor og fikk hentet det nye kameraet uten problemer. Espen ble veldig fornøyd! Vi sa til drosjesjåføren at vi skulle gå til Marina del Rey etterpå, det var han ikke enig i. Heldigvis hadde kartet “pre-loaded” litt på mobilen, så det gikk greit å finne hvor vi skulle gå. Det var LANGT. Skjønner drosjesjåføren i etterpåklokskapens lys. Vet ikke hvor mange km det ble til sammen, men jeg akter å sjekke det på Google Maps senere. Det var en veldig fin tur, helt til bena sa stopp. Vi skulle tatt av veien ved første mulighet til den som gikk på skrå, men det så ut som den kun gikk til en bilvei, så vi gikk den lange veien rundt. Se for deg en Pythagoras-trekant, hvor vi gikk den 90° vinkelen istedet for på skrått – ish. Vi kom til (feil side av) Marina del Rey til slutt og fant både toalett og mat og alt man kunne trenge her i verden. Vi vet ikke helt ennå hvor ferden går videre, så vi får se.
Gratisbuss fra Marina del Rey til Venice Pier. Det var tingen sin det. En av oss (i alle fall ikke meg, neida) sa at det var en god ide å gå hele veien opp til Santa Monica igjen. Henna tattoo. Røyk. Marijuana. Malte bilder. Fotograferte bilder. Mye det samme hele veien. Vondt i bena. Buss hjem fra Santa Monica. Gikk innom World Shop. Det var det mye kult. Pizza. Staples. Hvile. Sliten.

11.07.2015 Lørdag
Auauauauauauauauau! Så solbrent er det lenge siden jeg har vært. Hele begge armene mine ser ut som Darth Vaders lyssabel. Med hvite ringer rundt håndleddene. Vondt. Jeg må være flinkere til å smøre i dag i alle fall. Vi skal ringe leiebilselskapet og høre om vi kan få bil fra i dag. Så vi er litt mer mobile. Jeg har fått tak i fargeblyanter og ark. Kan tegne litt mens Espen ser tour de France.
Det ble ikke bil på oss i dag. Smurt meg med masse solkrem så får vi se hva dagen bringer.
Vi gikk opp noen (les: MANGE) gater for å finne minnekort til kamera. Radio Shack var nedlagt. Som den andre. Vi spiste ekkel yoghurt-is med masse gode bær. Bussen her er ikke enige i veksel, så det ble en kaffe på Starbucks for å ha nok småpenger. Buss-systemet er (som mange andre plasser) et kaos til man lærer det, så kanskje drosje til Samy’s.

Trader Joe’s. Pitteliten. Jeg har bare sett store store Trader Joe’s før. Target. CVS. Ingen har rett type minnekort eller converter. Så vi har i praksis bare ett kamera akkurat nå. Ikke at det er noe krise, bare teit å drasse på to kamera og bare kunne bruke ett. Rusler i retning Getty center. Det skulle være en buss-terminal. Den kom aldri – eller vi fant den aldri. Vi gikk helt til Getty center vi. Good God! Om ikke annet, kan vi i alle fall være stolt av å ha gått så mye. Mye fint på Getty center. Mye jeg ikke skjønner meg på. Buss tilbake. Subway til middag. Trøtt.

12.07.2015 Søndag
Endelig skal vi hente bil 🙂 Det blir godt. Vi må komme oss dit først da. Litt usikker på hvordan ennå. Vi teller UPS-biler, vi har kommet til 18 så langt i ferien. Espen har regnet ut hvor langt vi har gått de siste dagene.
09.07: 5,4km
10.07: 9,2km
11.07: 9,7km
Lengre og lengre for hver dag, men kortere enn jeg trodde. Trenger bedre sko.
Ble droske til billeieplassen. Dyrt. Fikk hentet bil. Kjørte innom McD og deretter utover til der vi skal hoppe i fallskjerm, så vi kan veien til torsdag, siden vi må tidlig avgårde. Lette etter SD-kort-converter hele veien. Til slutt var vi helt oppe ved Fry’s. De hadde rett kort. Nerdebutikk de luxe. Burger King til middag. Tidlig morgen i morgen. Kjørte hjem. Så battlebots på TV. Pakker i morgen tidlig. Natta.

13.07.2015 Mandag
Gratulerer med dagen!!! 3 år sammen <3 <3
Opp tidlig. Trøtt. Pakket. Kjørte til CVS, kjøpte isbiter, og drikke og puttet i cooleren bak i bilen. Kald drikke hele veien. Yeah! Subway-frokost. Mye kø i motsatt retning av hva vi kjører. Lange, rette veier, greit å kjøre. 25° kl 08. Nesten 30° kl 10. Dette kan bli en varm dag. Vegas baby!
Vi fant igjen Stove Pipe Wells, butikken vi handlet på sist vi var i Death Valley. Fant en fin bygave til mamma (edit: Den ble ødelagt i kofferten på vei hjem, så hun fikk den aldri). Nå er vi ved sanddynene. Det er 112°F (ca 45°C)
Temperaturen kom opp i 114°F (ca 46-47°C) på det meste. Den gikk ikke under 40°C igjen. Selv etter solen var gått ned. Det var ikke bare bare å finne fram med bil i Las Vegas, vi kjørte litt rundt, selv med GPS på.  Lengste sjekk-inn-køen på et hotell noen sinne. Nydelig rom! Sånn vi skulle hatt hele oppholdet 😛 Boblebad, dusj og to vasker på badet. Stue, kontor og soverom. Stor TV som vi aldri testet. Vi er helt i øverste etasje på MGM Grand. 28. etasje og helt i enden av korridoren. Vi har DEN utsikten! Vi spilte litt på maskinene og vant til og med en del. Jeg hadde litt lyst å prøve Texas Hold’em, men det ble for avansert. Vi ruslet ut av røykskyen på hotellet og inn på M&M-butikken, kjøpte med oss litt M&Ms. Kjøpte en kortstokk – hvor ellers enn i Vegas 😛 Gikk tilbake på hotellrommet. Lang dag.

Mobilbilder fra kjøreturen:

Mobilbilder fra Las Vegas:

14.07.2015 Tirsdag
Solen stekte inn vinduet tidlig om morgenen. Umulig å sove etter det.
Stor IHOP-frokost! Omnomnomnomnomnom. Vi kjørte til Hooved Dam, men det var for varmt til å vandre noe særlig ute. Vi kjørte til Skywalk i Grand Canyon, men det kostet $80 pr. pers, så vi kjørte bare hjem igjen til LA. Middag på KFC rett uten for Vegas på vei hjem. Nesten hjemme holdt vi på å gå tom for drivstoff, det holdt på å bli krise. Framme rundt kl 01. Fikk bekreftelsesmailen fra fallskjermhopp-folkene. De mener værmeldingen holder til at det blir hopp på oss. Tidlig opp på torsdag da med andre ord.

15.07.2015 Onsdag
DISNEYLAND!
Vi kjørte via McD til Disney, det var en utfordring i seg selv. Det første som møter oss er et skilt hvor det står at selfie-sticks ikke er lov i parken. Køståingen startet med en gang. Tram til parken. Kjøpte billetter til Disneyland, ikke til California Adventure. Får ta igjen det en annen gang.
Buzz Lightyear. Espen fikk 70K, jeg fikk 25K. Ser hvem som kan FPS irl. Utklassering. Vi kan få tilsendt bildet på epost, istedet for å skrive det ut, det var kult. Og praktisk.
Space Mountain. Kult. I mørket. Lang kø!
Pirates of the Caribbean. Fant 3 Jack Sparrow. Fin ride. Gikk under bakken.
Star Tours. Fun! c-3PO kjørte oss rundt.
Big Thunder Mountain. Railroad. Litt svak, men gøy.
Haunted Mansion. Stilige effekter.
Nemo. Stilig!
Space Mountain igjen. Vondt i bena av køståing og gåing.
Vi hadde fast track til Splash Mountain kl 11:05, men jeg var for sliten.
Kveldens høydepunkt – fyrverkeriet – ble avlyst. 🙁

16.07.2015 Torsdag
Skydiving! Været så ikke bra ut til å begynne med, noen hadde visst til og med blitt avlyst. Vi var heldige nok til å bare blit flyttet fra 10:30 til 12:30. Foreløpig..
VI HAR HOPPET I FALLSKJERM! Auauauauauauauauauauauauauauauaauauauauauauaaauauuauuaauauauau! Selene gjorde monstervondt! Det beste var før fallskjermen ble utløst, å bare flyte mot bakken med “vind” i fjeset etter å ha falt ut av et fly. Gleder meg til å se DVD’ene. Testet Panda Express til lunch. Var godt. Kjørte til hotellet. Espen sov i halvannen time.
Kjørte ned til stranden. Tok litt bilder i solnedgangen. Ruslet til piren. Tok pariserhjulet. ESPEN FRIDDE! For en dag!!! <3 <3 <3 <3 <3 Vi skal gifte oss 😀 😀
Kjørte hjem via Pizza Hut. Ost i skorpen er godt.

17.07.2015 Fredag
Sov lenge. Ingen frokost på hotellet.
IHOP-frokost istedet. Badet i bassenget på hotellet. Kjørte til Universal Studios. Spiste taco og chili dog. Var mye kult der på promenaden. Spilte biljard. Så vindtunnelen, den var stilig. Så Ant-Man på IMAX. Bra film. Awesome 3D. Så mye vi opplever sammen <3 I love my sleepy monkey <3

18.07.2015 Lørdag
Whimsic Alley var ikke like kult som jeg husket det (fra 2007). Kanskje interessen min har dabbet av. Griffith Observatory hadde ikke parkeringsmuligheter. Skulle fylle drivstoff på vei tilbake, så en drivstoffslange på bakken, noen som har glemt den i og kjørt. Første gangen jeg har sett det. Santa Monica Pier var stengt på grunn av lyn og torden. Vi kjøpte en Swarowski-ring <3 Siden piren var stengt, der vi hadde tenkt å spise på Bubba Gump, kjørte vi til Universal Studios og spiste på Bubba Gump der. God mat, dog dyrt.

19.07.2015 Søndag
I dag må bilen leveres tilbake.
Vi kjørte ganske rett ut til Alamo. Leverte bilen. Tok drosje til Marina del Rey. Tok gratisbussen til Venice Beach. Burger til frokost. Badet i bølgene. Det begynte å regne da vi kledde på oss etter badingen. Gikk fra hotellet til Fat Burger og kjøpte middag. Gikk tilbake til motellet, spiste mens vi så Forest Gump.

2015-07-19 22.12.31

20.07.2015 Mandag
Vi har ennå ikke sendt noen postkort. Det er krise.
Tok buss til Avenue of the Stars, så en AMC vi kan se på senere. Busset til the Grove. Farmers Market. Fant SuperHot saus til Kai. Litt postkort. Godisbutikk. Innom litt ymse butikker i the Grove. Smoothie. Barnes and Noble. Bladde gjennom litt bryllupsbøker. Kjøpte noen av dem. Frimerker. Kmart. Buss tilbake til AMC. En øl. Jurassic World. Hjem.

2015-07-20 17.01.26

21.07.2015 Tirsdag
Sover lenge. Ingen frokost på motellet. Busset til IHOP for en siste pannekake-frokost. Busset til 3rd street. Vandret rundt i butikker. Måtte ned til piren for å finne postkort. Tok litt bilder på piren og av trafikken ved stranden . Spiste på SouthEastAsian, fast food. Jeg bommet og valgte alt for sterk saus. En yoghurtis før buss hjem og pakke.

Oss:

22.07.2015 Onsdag
Pakket hele natten. Sovet et par timer. Trøtt. Alt har gått veldig fint fram til LAX. Er layoveren på JFK som er bekymringsmessig, men vi får tro det går bra.